Пенсіонери-силовики перекрили деякі дороги в Україні - вимагають підняти виплати

Пенсіонери-силовики перекрили деякі дороги в Україні - вимагають підняти виплати

Укрінформ
У кількох містах України проходять акції пенсіонерів силових структур, які вимагають перерахунку пенсій. Протестувальники пікетують обласні держадміністрації, а також перекрили кілька автодоріг.

Про це повідомляють кореспонденти Укрінформу та місцеві ЗМІ.

«Тут зібралися ветерани різних силових структур, більше десяти відомств, які вважають наше пенсійне забезпечення несправедливим. Ми вимагаємо зміни нормативних і законодавчих актів в частині забезпечення пенсіонерам та ветеранам права на гідне життя, зокрема, перерахунку пенсій ветеранам силових структур», - повідомили учасники акції у Вінниці.

Тут участь в мітингу беруть близько 150 осіб. Серед вимог, які вони висувають, - скасування постанови Кабміну «Про внесення зміни до п. 10 постанови КМ від 30.08.2017 року №704 та з 1 серпня поточного року здійснити перерахунок раніше призначених пенсій особам, звільненим з військової служби згідно із Законом "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби".

Читайте також: Пенсії військовим перерахують з 1 січня, коли б не ухвалили закон - Гройсман

Крім того, учасники акції вимагають перерахувати раніше призначені пенсії пенсіонерам органів внутрішніх справ, а також прискорити роботу зі створення міністерства у справах ветеранів.

Аналогічні вимоги висувають мітингарі у Луцьку, Житомирі, Миколаєві, Львові.

На Львівщині учасники протестів перекрили трасу Жовква - Рава Руська біля села Воля Висоцька, а на Рівненщині - трасу Київ-Чоп між обласним центром та Білою Криницею. Повідомляють і про акцію в селі Шегині Мостиського району Львівської області.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив 17 січня на засіданні уряду, що пенсії військовослужбовцям будуть перераховані з 1 січня 2018 року, навіть якщо відповідний закон Верховна Рада ухвалить у лютому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-