Пенсії військовим перерахують з 1 січня, коли б не ухвалили закон - Гройсман

Пенсії військовим перерахують з 1 січня, коли б не ухвалили закон - Гройсман

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що пенсії військовослужбовцям будуть перераховані з 1 січня 2018 року, навіть якщо відповідний закон Верховна Рада ухвалить у лютому.

Про це він сказав на засіданні уряду 17 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі ми розуміємо, що у січні не зможемо ухвалити у парламенті цей закон, тому очевидно, що це зробити треба у лютому. Але я доручаю, щоб ви були готові до того, що всі пенсії відповідно до зміни в законодавстві були перераховані людям з першого січня 2018 року. Хочу запевнити всіх військових пенсіонерів у тому, що за січень, навіть якщо закон буде прийнято у лютому, всім доплати будуть здійснюватися в повному обсязі. Я це доручаю зробити", - наголосив Гройсман.

Він нагадав, що уряд вже ухвалив низку проектів законодавчих змін та передав їх на погодження в Раду національної безпеки і оборони України, бо так має бути, коли йдеться про військові питання.

Читайте також: Гройсман запевняє, що у бюджеті достатньо коштів для підвищених пенсій

Зі свого боку міністр соціальної політики України Андрій Рева запевнив, що законопроект щодо підвищення пенсій військовослужбовцям опрацьовує робоча група за участю представників 14 силових відомств. "Ми серйозно відпрацьовуємо норми цього законопроекту, вони змінюються, покращуються, і я сподіваюся, що ми вийдемо на спільне рішення. І після цього (законопроект - ред.) буде погоджено на засіданні уряду та внесено на розгляд Верховної Ради найближчим часом", - сказав Рева.

"Треба пришвидшити завершення цієї роботи", - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-