На пробне ЗНО зареєструвалося вже понад 4,5 тисячі осіб

На пробне ЗНО зареєструвалося вже понад 4,5 тисячі осіб

Укрінформ
На пробне зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалося понад 4,5 тисячі осіб.

Про це йдеться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

"За даними регіональних центрів оцінювання якості освіти, у перші три дні реєстрації замовлено 38 245 пробних тестів. Для складання тесту з української мови і літератури подано 21 054 заявки, англійської мови – 5 849, математики – 4 501, історії України – 3 354. Найбільшу кількість реєстраційних карток заповнено особами, які проживають у м. Києві, Дніпропетровській, Одеській та Запорізькій областях. Процес реєстрації завершили 4 562 особи (здійснили оплату послуг із проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 9 січня 2018 року розпочалася реєстрація осіб для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, яка триватиме до 31 січня 2018 року. Відбудеться пробне ЗНО наприкінці березня: 24 березня з української мови і літератури, а 31 березня - з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.

Читайте також: МОЗ радить абітурієнтам медвишів не нехтувати пробним ЗНО

Нагадаємо, що у 2018 році з переліку предметів, з яких проводить незалежне зовнішнє оцінювання, виключено російську мову. Також наступного року для проведення ЗНО з іноземних мов буде використано тести двох рівнів складності: рівня В1 і рівня В2. Новацією цих тестів буде частина «Розуміння мови на слух», яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

Для вступу на окремі медичні спеціальності встановлено мінімальну кількість балів з біології, хімії або математики. Вона становитиме 150 балів і стосуватиметься спеціальностей «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія». Втім такої вимоги до сертифікату ЗНО з української мови та літератури не запроваджено.

У 2018 році ЗНО відбудеться з 22 травня по 14 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-