Гройсман обіцяє у 2019 році підвищення пенсії тим, хто працював за

Гройсман обіцяє у 2019 році підвищення пенсії тим, хто працював за "трудодні"

Укрінформ
Уряд 2019 року напрацює механізм щодо підвищення пенсій людям, у яких великий трудовий стаж, але через економічну ситуацію протягом усього життя були низькі зарплати.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на зустрічі з ветеранами підприємства "Азовсталь" в рамках робочої поїздки у м. Маріуполь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні залишається завданням для нас підвищити пенсії для тих, хто має великий стаж роботи, але отримував невелику заробітну плату. Це наступне завдання, яке буде виконане. Ми у 2019 році цю проблему вирішимо", - сказав Гройсман.

Він зазначив, що багатьох громадян пенсії вже підвищено. Уряд не хоче "зрівнялівки", бо пенсійна система у першу чергу має бути справедливою.

"Ми зробимо все, щоб пенсії автоматично почали зростати", - запевнив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Накопичувальна пенсійна система не збільшить податки — Розенко

Він також нагадав про кроки щодо збільшення рівня мінімальної зарплати, зазначивши, що у 2016 році мінімальна заробітна плата складала 1 450 грн, тепер - 3 723 грн. "І ми будемо рухатися далі, бо все те, що буде напрацьовувати економіка, має йти людям і це принципово важливо", - сказав Гройсман.

За його словами, уряд має конкретний план дій щодо поліпшення ситуації в країні та підняття економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-