Справа Мартиненка: НАБУ надіслало понад 50 запитів про міжнародну допомогу

Справа Мартиненка: НАБУ надіслало понад 50 запитів про міжнародну допомогу

Укрінформ
Детективи НАБУ надіслали понад 50 запитів про міжнародну правову допомогу для з'ясування обставин заволодіння коштами держпідприємств «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» та  «Енергоатом».

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України у Facebook.

 «Понад 50 запитів про міжнародну правову допомогу надіслали детективи НАБУ аби з'ясувати обставини вчинення злочинів із заволодіння коштами ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» та ДП «НАЕК «Енергоатом», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування у справі Мартиненка

Як повідомлялось, 9 січня НАБУ завершило досудове розслідування стосовно дій екс-голови Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу (ПЕК) Миколи Мартиненка і відкрило йому доступ до матеріалів провадження.

Розслідування за фактом заволодіння коштів ДП "НАЕК "Енергоатом" в розмірі 6,4 млн євро детективи Національного бюро зареєстрували у грудні 2015 року. 25 жовтня екс-народному депутату Мартиненку повідомлено про підозру у межах цього провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

Розслідування фактів заволодіння коштами ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (СхідГЗК) у розмірі 17,28 млн дол. США детективи НАБУ розпочали у грудні 2015 року. 20 квітня екс-народному депутату, колишньому голові комітету ВР із питань ПЕК, повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за ч.3 ст. 27 ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 255 Кримінального кодексу України.

У листопаді 2017 року процесуальний керівник - прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - ухвалив рішення об'єднати ці два кримінальні провадження в одне. Наразі у цьому провадженні про підозру повідомлено 11 особам, із яких 5 перебувають у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-