Поліція підтвердила затримання підозрюваного у вбивстві Ноздровської

Поліція підтвердила затримання підозрюваного у вбивстві Ноздровської

Укрінформ
Поліція затримала мешканця Київщини за підозрою у вбивстві адвоката Ірини Ноздровської.

Про це в понеділок на оперативній нараді під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового повідомив перший заступник глави Нацполіції – начальник кримінальної поліції В‘ячеслав Аброськін. 

"Чоловіка обгрунтовано підозрюють у причетності до цього злочину. Його затримано в порядку, передбаченому статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Під час наради перший заступник глави МВС України Яровий зазначив, що за підсумками роботи координаційного штабу та слідчо-оперативної групи, створених для розслідування резонансного злочину, є серйозні показники.

Перший заступник голови Нацполіції України Аброськін зазначив, що поліція від моменту виявлення вбитої Ноздровської напружено працювала над розкриттям цього злочину.

Правоохоронці відновили увесь маршрут руху загиблої у день її зникнення – від станції метро "Героїв Дніпра" до селища Демидів на Київщині. Крім того, правоохоронці встановили та опитали всіх шістьох водіїв маршрутних автобусів, які в проміжку з 17 до 18 години рухалися за вказаним маршрутом. Також поліцейські провели поквартирні і побудинкові обходи, опитавши понад тисячу мешканців с. Демидів. Відтак правоохоронці використовують всі інструменти, які є на озброєнні Національної поліції України.

"Використовуючи весь масив цих даних, які ми отримали – технічні можливості, допити водіїв і встановлених людей, які рухалися від метро “Героїв Дніпра”  до Демидова, нами була повністю відтворена картина з 17 до 18 години. Відтак сьогодні слідчими було прийнято рішення – в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу був затриманий підозрюваний", – повідомив Аброськін.

Він додав, що зараз тривають активні слідчі дії та необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків та очевидців, які могли пересуватися разом з Ноздровською. Таким чином, правоохоронці зможуть отримати додаткову доказову базу у цій справі. Крім того, у кримінальному провадженні за фактом вбивства Ноздровської призначено значну кількість криміналістичних експертиз. Результати найбільш необхідних з них планують отримати вже найближчим часом.

"Робота триває, зараз проводяться перші слідчі дії з підозрюваним", – зазначив Аброськін.

Заступник голови Нацполіції – начальник Головного слідчого управління Віталій Невгад зазначив, що наразі проводиться перевірка свідчень затриманого підозрюваного в частині його причетності до вказаного злочину.  "Аналізуються слідчі дії, результати допитів, подвірних обходів – для того, щоб підтвердити хронологію подій, відслідкувати її (Ноздровської – ред.) рух, знаходження в певному місці, доведення мотивів і механізму скоєння даного злочину", – зазначив Невгад.

Він також додав, що перевірка отриманої інформації в ході слідчих дій дозволить бути впевненим в тому, що затримано саме особу, винну у скоєнні вбивства, а також довести її вину у цьому.  

Аброськін зазначив, що упродовж останніх восьми днів правоохоронці збирали і аналізували всі матеріали, що й дозволило затримати вказаного громадянина України за обгрунтованою підозрою у вчиненні вбивства Ноздровської.

Раніше у понеділок журналіст Айдер Муждабаєв повідомив на своїй сторінці у Facebook неофіційну інформацію про те, що слідство вже встановило вбивцю Ноздровської: ним виявився близький родич злочинця, який раніше на автомобілі насмерть збив її сестру. 

Читайте також: Справу Ноздровської можуть перекваліфікувати - Жукович

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло правозахисниці і юриста Ірини Ноздровської із колото-різаними ранами на шиї.

Слідство розглядало як основні версії злочину вбивство у зв'язку зі справою Дмитра Россошанського, вбивство через професійну діяльність і побутовий конфлікт.

Відомо, що раніше Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри - Світлани Сапатинської, яку в с.Демидів 30 вересня 2015 року збив насмерть племінник на той час голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-