Військовий шпиталь у Києві

Військовий шпиталь у Києві "закриють" на час реабілітації звільнених заручників

Укрінформ
Головний військовий шпиталь Міністерства оборони в Києві планують закрити для представників медіа на час проходження психологічної реабілітації звільнених з полону заручників. 

Про це у п'ятницю на брифінгу в Укрінформі заявила представник Офісу Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО Наталія Зарецька.

"На сьогодні медичний етап у більшості завершено, ми переходимо до реабілітаційного етапу допомоги нашим звільненим. Ми домовилися з керівництвом шпиталю, що на період реабілітації територія буде закрита для медіа та громадськості. Дуже розраховуємо на розуміння. Однією з умов такої реабілітації є відсутність зовнішніх впливів", - пояснила вона.

Зарецька також закликала медіа загалом тимчасово припинити брати інтерв'ю у звільнених заручників та дати звільненим з полону час, щоб зорієнтуватися та відчути власний стан, адаптуватись до інформації, якої ці люди були позбавлені, перебуваючи в полоні.

Читайте також: Психологи радять ЗМІ пройти інструктаж перед спілкуванням із заручниками

Як повідомлялося, 27 грудня на Донбасі відбулося масштабне звільнення заручників - з окупованої території повернулися 73 українці. У числі українців, звільнених із полону бойовиків на Донбасі, - "кіборги" та інші українські бійці, громадські активісти та волонтери, а також учений-історик Ігор Козловський.

Водночас на окупованій території Донбасу в заручниках ще залишаються 103 українці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-