Суд просить притягнути до відповідальності адвокатів Януковича

Суд просить притягнути до відповідальності адвокатів Януковича

Укрінформ
Печерський районний суд Києва ухвалив рішення порушити перед Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури столиці питання про дисциплінарну відповідальність адвокатів колишнього президента Віктора Януковича Віталія Сердюка, Ігоря Федоренка та Андріани Фозекош.

Відповідне рішення ухвалила слідчий суддя Печерського райсуду Світлана Шапутько, розглянувши матеріали клопотання начальника управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Юрія Безщасного, повідомляється у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Порушити перед головою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури м. Києва питання про дисциплінарну відповідальність адвокатів Адвокатського об'єднання «Авер Лєкс» Сердюка Віталія Анатолійовича, Федоренка Ігоря Люсиковича, Фозекош Андріани Андріївни, керівника Адвокатського об'єднання «Авер Лєкс» у зв'язку із порушенням ними присяги адвоката України, правил адвокатської етики та неналежним виконанням своїх професійних обов'язків», - йдеться в ухвалі.

Суд встановив, що ці адвокати, як і саме адвокатське об'єднанням, систематично вживають заходи, направлені на затягування розгляду клопотання Департаменту спецрозслідувань ГПУ про надання дозволу на заочне засудження екс-президента Януковича за протидію учасникам Революції гідності 18-20 лютого 2014 року, що призвела до жертв. Зафіксовано випадки, коли захисники, поінформовані про дату судового засідання, на нього не з'явилися, але суддю про свою неявку не повідомили.

Читайте також: Список свідків захисту Януковича суд чекатиме до 10 січня

Суддя Шапутько зазначає, що впродовж 1 листопада - 8 грудня 2017 року включно було проведено 15 судових засідань, під час яких слідчий суддя вислухав позицію сторони обвинувачення, дослідив всі матеріали, долучені до клопотання, вирішив клопотання сторін, в тому числі частково задовольнив клопотання сторони захисту про долучення для дослідження документів та відеозаписів, в цей же період було вирішено заявлений стороною захисту відвід слідчому судді.

Водночас в ухвалі згадується випадок, коли адвокати принесли на засідання предмети та речі для нанесення тілесних ушкоджень (дерев'яні палиці - бити, бруківку, дві скляних пляшки з невідомою речовиною з запахом бензину та паливних мастил, так звані "коктейлі Молотова") та повідомили суд, що це речові докази, за допомогою яких буде проведено експеримент. «Вказані дії та поведінка захисників, які категорично відмовились стати до порядку, продовжували сперечатись з судом та не виконували вимоги слідчого судді, унеможливили продовження проведення судового засідання», - зазначається в ухвалі.

Як повідомлялося, у жовтні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ передала до суду кримінальні провадження проти осіб, обвинувачених в організації розстрілів активістів Євромайдану. За словами генпрокурора, обвинувачення висунуто Януковичу, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, колишньому голові СБУ Олександрові Якименку та іншим особам.

Генпрокуратура подала клопотання до Печерського райсуду Києва про надання дозволу на спеціальне досудове розслідування щодо Януковича у справі про розстріли.

Тим часом в Оболонському районному суді Києва вже слухається справа за обвинуваченням Януковича у державній зраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-