Список свідків захисту Януковича суд чекатиме до 10 січня

Список свідків захисту Януковича суд чекатиме до 10 січня

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва, де розглядається справа за обвинуваченням Віктора Януковича у державній зраді, доручив захисту екс-президента надати список свідків.

Про це оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко під час засідання 28 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є принципи розумних строків кримінального провадження. Суд вам надає можливість подати таке клопотання до наступного засідання, а саме - на  10 годину 10 січня 2018 року", - сказав суддя.

Адвокат екс-президента Віталій Сердюк наполягав, що такі списки готуються і їх може бути надано "після закінчення допиту свідків сторони обвинувачення". Суддя назвав такі аргументи "нелогічними".

На засіданні у четвер виступив як свідок екс-депутат ВР АРК , нардеп V, VI, VII скликань Андрій Сенченко, який розповів, що перший агресивний крок Росії у Криму стався 23 лютого 2014 року під час мітингу на площі Нахімова у Севастополі.

Інший свідок - начальник розвідувального управління штабу Командування ВМС ЗС України Анатолій Бургомістренко - розповів, що до Криму ще в січні 2014 року завезли прапори Російської Федерації, зокрема з міста Орел, з інших міст, видавали цивільним людям прапори, розвішували бажаючим на балконах.

Читайте також: Екс-депутат Криму сказав, навіщо Януковичу була потрібна "репресивна машина"

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Наступні судові засідання у цій справі призначено на 10, 11 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-