Рада суддів вирішила взятися за ДТП зі служителями Феміди

Рада суддів вирішила взятися за ДТП зі служителями Феміди

Укрінформ
На найближчому засіданні  Радою суддів України буде проведено ретельне вивчення ситуації з ДТП, до яких причетні судді,  з подальшим реагуванням відповідно до законів України.

Про це йдеться в заяві РСУ, розміщеній на порталі “Судова влада України”

"За наслідками ДТП, що сталися впродовж останнього тижня за участі суддів і які призвели до тяжких наслідків для життя і здоров'я громадян, прес-служба органів суддівського самоврядування вважає за необхідне повідомити. На найближчому засіданні РСУ Радою суддів України буде проведено ретельне вивчення ситуації з подальшим реагуванням відповідно до законів України. Засідання Ради суддів України відбудеться  12 січня”, - йдеться в заяві.

РСУ нагадує, що дорожньо-транспортна пригода, до вчинення якої може бути причетний суддя Васильківського міського районного суду Сергій Корнієнко, призвела до смерті людини. За фактом смертельної ДТП поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура міста Києва.

Читайте також: Поліція відкрила справу щодо київського судді за "п’яне" ДТП

ДТП, що сталася 2 січня 2018 року на Житомирській трасі і у скоєні якої підозрюється суддя Києво-Святошинського суду Дмитро Усатов, обтяжується ще й станом алкогольного сп'яніння останнього.

"І якщо перший випадок можна розцінювати як збіг трагічних обставин, то другий свідчить про наявність серйозної проблеми із зловживанням алкоголем суддею та управлінням автотранспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Такі дії несуть ознаки не тільки адміністративного та кримінального правопорушення, а й підривають авторитет судової влади та довіру суспільства до суддів, які чесно і з гідністю виконують свої обов'язки", - підкреслює в заяві  прес-служба РСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-