Три посилки по €150: поштові обмеження в Україні відклали на рік

Три посилки по €150: поштові обмеження в Україні відклали на рік

Укрінформ
Обмеження на безмитне ввезення товарів в Україну до трьох посилок на місяць вартістю до 150 євро кожна почне діяти лише з 1 січня 2019 року.

Про це йдеться в законі "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році" (№2245-VIII), повідомляється на сайті Комітету з питань податкової та митної політики. 

"Унормовані питання оподаткування експрес-відправлень та поштових відправлень (набирають чинність з 1 січня 2019 року), а також питання ввезення товарів на митну територію фізичними особами у супроводжувальному багажу", - йдеться в документі.

Читайте також: В Укрпошті нові митні обмеження на посилки вважають неефективними та затратними

Як раніше повідомляв Укрінформ, "Укрпошта" вважає неефективними, та такими, що нанесуть державі збитки, обмеження на безмитне ввезення товарів в Україну при поштовому пересиланні.

Нагадаємо, Верховна Рада ввела обмеження на безмитне ввезення товарів в Україну: як при фізичному перетині кордону, так і шляхом поштових пересилань. Про це йдеться у законі "Про внесення змін у Податковий кодекс України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році", який депутати ухвалили 7 грудня. Тепер посилок може бути максимум три протягом одного календарного місяця "сумарною фактурною вартістю" до 150 євро кожна. Починаючи з четвертої, посилки будуть обкладатися податком, митом і акцизом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-