У Нацполіції просять не піаритися на справі про вбивство Ноздровської

У Нацполіції просять не піаритися на справі про вбивство Ноздровської

Укрінформ
Перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін закликає не заважати правоохоронцям працювати над розкриттям вбивства правозахисниці та юристки Ірини Ноздровської і не піаритися на цій справі.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Просив би «фахівців з розкриття злочинів», які наразі коментують та дають поради, зупинитися. В свою чергу кримінальна поліція не радить же інженерам, журналістам, політичним діячам, як робити свою справу. Дайте можливість нормально працювати співробітникам кримінальної поліції. Громадяни, схаменіться", - закликав Аброськін.

За його словами, проведення необхідних заходів щодо розкриття вбивства Ноздровської взято на особистий контроль головою Нацполіції Сергієм Князевим та на відповідний контроль міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Читайте також: Доньці та батькам Ноздровської дадуть охорону

Перший заступник голови Нацполіції також зазначив, що не потребують оголошення та обговорення результати проведення оперативно-розшукових та слідчих дій до винесення вироку суду. Наразі, підкреслив він, тривають активні оперативно-розшукові заходи з метою встановлення обставин вбивства і особи чи осіб, які його скоїли. "Робити піар на вбивстві окремо взятої людини - це ганебно", - зауважив Аброськін.

Він зазначив, що до складу оперативно-слідчої групи увійшли працівники Головного слідчого управління та Департаменту карного розшуку Нацполіції.

Аброськін також запевнив, що буде зроблено все можливе, аби вбивця чи вбивці Ноздровської були встановлені та затримані.

Також заступник голови Нацполіції поінформував, що з 30 грудня 2017 року по 1 січня 2018 року на території країни скоєно 18 вбивств, із них у 12 - підозрювані у скоєнні злочину встановлені й затримані; 35 фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть, з яких у 22 - підозрювані у скоєнні злочину особи встановлені та затримані.

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня під стінами Головного управління Національної поліції України в Київській області зібралися кілька сотень активістів з вимогою знайти та покарати вбивць правозахисниці Ноздровської. Начальник обласної поліції Дмитро Ценов запропонував їм створити ініціативну групу, яка матиме можливість знайомитися з ходом слідства.

1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло юристки та правозахисниці Ірини Ноздровської.

Ноздровська займалася справою про загибель своєї сестри - Світлани Сапатінської, яку в селі Демидів 30 вересня 2015 року на смерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський. 

Після смертельної ДТП Россошанського спочатку не арештували, а відпустили під домашній арешт. 

У травні 2017 року Россошанського засудили до 7 років ув'язнення, його захист подав апеляцію. 

27 грудня 2017 року відбулося засідання Апеляційного суду Києва, який відмовив Россошанському в амністії і продовжив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. 

Керує слідством про вбивство юристки очільник поліції Київської області Ценов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-