Затриманого на хабарі екс-голову Львівської облради арештували, застава - 3 мільйони

Затриманого на хабарі екс-голову Львівської облради арештували, застава - 3 мільйони

Укрінформ
Директора науково-дослідної установи, якого затримали за отримання неправомірної вигоди в розмірі 500 тис. доларів США, арештували на 60 діб.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"30 грудня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили та затримали одразу після отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 300 тис. дол. США директора однієї з науково-дослідних установ та його спільника. За даними слідства, директор установи у змові з іншою особою вимагали неправомірну вигоду у розмірі 500 тис. доларів США для буцімто передачі керівництву Національної академії аграрних наук України", - зазначається у повідомленні.

Сума передбачалася за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між вказаною науково-дослідною установою та суб’єктом господарювання.

31 грудня 2017 року затриманим повідомлено про підозру за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ч.3 ст.369-2 Кримінального кодексу України.

1 січня 2018 року слідчим суддею підозрюваному директору науково-дослідної установи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб із альтернативою застави у 3 млн гривень, а його співучаснику - тримання під вартою з альтернативою застави у 1 млн гривень.

Читайте також: Детективи НАБУ затримали на хабарі колишнього голову Львівської облради

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань детективи НАБУ внесли наприкінці грудня 2017 року, а злочин викрито та задокументовано за результатами контролю за вчиненням злочину, проведеного за рішенням прокурора САП та інших слідчих дій.

Раніше повідомлялося, що НАБУ затримало за підозрою у вимаганні хабара директора Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка.

У 1990-1997 рр. був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – був головою Львівської облради. У 1998-2002 роках був народним депутатом України, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у міністерстві охорони навколишнього середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-