Звільнили ще одну суддю-кривдницю майданівців�

Звільнили ще одну суддю-кривдницю майданівців

Укрінформ
Вища рада правосуддя звільнила Оксану Хорошун з посади судді Канівського міськрайонного суду Черкаської області. 

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання 28 грудня. 

ВРП порушила відносно судді Хорошун дисциплінарну справу на підставі заяви координатора координаційної ради КМГО «Молода Черкащина» Феофілової В.В., адвоката Закревської Є.О. і заступника прокурора Черкаської області В.Семенова. Вони зазначили, що суддя ухвалами Канівського міськрайонного суду Черкаської області від 25 січня 2014 року застосувала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо осіб – учасників масових акцій протесту в період із 21 листопада 2013 року до дня набрання чинності Законом України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», у зв’язку з їх участю у таких акціях. За цих обставин відповідно до пункту 3 частини першої статті 3 вказаного Закону суддя повинна пройти перевірку.

Читайте також: Ліквідація райсудів не загрожуватиме справам Майдану - АП

У свою чергу друга дисциплінарна палата ВРП дійшла висновку, що суддя Хорошун при розгляді справ стосовно учасників масових протестів істотно порушила норми процесуального права, а прийняті нею  рішення – грубо порушили право на справедливий суд, гарантоване статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Зрештою ВРП ухвалила звільнити Хорошун з посади судді Канівського міськрайонного суду Черкаської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-