Суд арештував частину майна та акції медіахолдингу Курченка

Суд арештував частину майна та акції медіахолдингу Курченка

Укрінформ
Печерський райсуд Києва заарештував корпоративні права, пакети акцій, частину майна, що належить групі компаній "Український Медіа Холдинг" бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Про це йдеться в рішенні суду, занесеному до Реєстру судових рішень.

"Клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України Лупу А.К., у кримінальному провадженні № 12013220540000400, про накладення арешту на майно - задовольнити", - йдеться в ухвалі суду.

Група прокурорів і слідчих Генеральної прокуратури, що здійснюють розслідування відмивання доходів, одержаних незаконним шляхом, клопотали про арешт коштів компанії "Український медіа-холдинг", кінцевим бенефіціаром якої є бізнесмен Сергій Курченко.

"Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що зазначені фінансові операції, пов'язані із придбанням пакету акцій низки засобів масової інформації, корпоративних прав на них, та погашенням кредиту у розмірі 160 млн дол. США, наданого АТ УКРЕКСІМБАНК для ТОВ Ветек Медіа Інвест за кредитним договором від 28.10.2013 № 151313К15, мають ознаки легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом", - зазначається в ухвалі.

Крім того, слідчі вказували на ризик втрати цих активів і на те, що в разі доведеності їх незаконного походження, вони підлягають процедурі спецконфіскації.

Читайте також: Схеми Курченка: ще одному фігуранту оголосили підозру

У ході розслідування встановлено, що до структури групи компаній Український медіа-холдинг входять більше 55 юросіб. Саме на корпоративні права цих підприємств, акції і майно суд і наклав арешт.

Датою набрання законної сили зазначається 15 грудня.

Як повідомлялось, правоохоронними органами внесено клопотання до Генерального секретаріату Інтерполу про оголошення у міжнародний розшук Сергія Курченка.

У середині листопада прес-секретар Генерального прокурора Юрія Луценко Лариса Сарган повідомила, що на Одещині на користь держави конфісковано нафтопродукти вартістю понад 800 млн грн у рамках розслідування "злочинної схеми Сергія Курченка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-