Україна своїх не кидає і цим відрізняється від окупанта - Порошенко

Україна своїх не кидає і цим відрізняється від окупанта - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що Україна не покине українців, які досі є заручниками так званих “Д/ЛНР”, і буде надалі з потрійною силою працювати над їх звільненням.

Про це він заявив, виступаючи після прильоту зі звільненими з полону ОРДЛО українцями з Донбасу на летовищі у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Майже кожен (зі звільнених заручників - ред.) сказав, що ми продовжуватимемо боротьбу, щоб витягнути наших хлопців, які залишилися в Макіївці, Горлівці! Це надзвичайно важливо, бо Україна своїх не кидає. І цим ми відрізняємося від окупанта, який таємно привозить членів угрупування “Іх там нєт”, яких таємно ховає”, - наголосив Глава держави та додав, що надалі Україна “з потрійною енергією” працюватиме над звільненням заручників бойовиків, аби повернути їх якнайшвидше додому.

Читайте також: Президент і визволені бранці вилетіли до Харкова

Він також розповів, що під час процедури звільнення заручників в окупованій Горлівці лунало гасло “Слава Україні!” й майоріли українські прапори.

“Затремтіло серце сьогодні, коли Ірина Геращенко, мій уповноважений (із урегулювання ситуації на Донбасі - ред.), яка була в Горлівці на окупованій території, дістала український прапор і зазвучало в Горлівці багатоголосе “Слава Україні!” і почули відповідь “Героям слава”. І хлопці, горді, підняли українські прапори і сказали: “Ми зробимо все, щоб українські прапори повернулися на окуповану територію”, - підкреслив Порошенко.

Читайте також: ОБСЄ про обмін заручників: Це лише один крок - багато ще попереду

Він також зауважив, що у Харкові звільнених з полону українців зустрічають військовослужбовці з новими бойовими прапорами, представники духовенства, рідні.

Як відомо, у середу із полону ОРДЛО було звільнено 73 українців. У свою чергу, Україна передала так званим “Д/ЛНР” 233 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-