Активісти просять Президента ліквідувати “одіозні” місцеві суди

Активісти просять Президента ліквідувати “одіозні” місцеві суди

Заява
Укрінформ
Представники громадських організацій з усієї країни, обурені судовою системою, звернулися до Президента Петра Порошенка із закликом гарантувати чесне правосуддя і ліквідувати “одіозні” місцеві суди.

Відповідна заява оприлюднена на сайті “Мост” 

“Ми, представники громадських організацій, обурені низкою несправедливих рішень, які продовжують виносити одіозні місцеві суди в Україні. Зокрема, щодо осіб, які вчинили тяжкі злочини, але за рішеннями суддів можуть уникнути справедливого покарання. Вже не вперше судова система демонструє абсолютну неспроможність забезпечувати справедливі рішення, які мають довіру суспільства”, - наголошується в заяві.

Зокрема, як нагадують автори заяви, завдяки рішенню Печерського суду керівник “Беркуту” Дмитро Садовник зміг втекти до Росії і, отримавши там громадянство, уникнув справедливого покарання за вбивство Небесної сотні. 

Також нещодавно Шевченківський районний суд Києва фактично звільнив Юрія Крисіна, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, від відповідальності, присудивши йому покарання у вигляді умовного терміну.

“Одіозний колишній ректор Податкової академії Петро Мельник був виправданий Бородянським районним судом Київської області”, - зазначили представники громадських організацій, заявивши, що подібні "рішення" повністю перекреслюють уявлення людей про правосуддя у демократичній європейській країні, знищують довіру до судової гілки влади і до держави загалом.

Читайте також: Президент скоро призначить двох суддів Конституційного Суду - АП

“Ми закликаємо Президента України гарантувати в Україні чесне правосуддя, ліквідувати одіозні місцеві суди, натомість дати старт формуванню нової, незаплямованої структури судочинства", - наголошується у заяві.

Як повідомлялося, в Адміністрації Президента підготували проекти указів «Про ліквідацію місцевих загальних судів та утворення окружних судів». 

У свою чергу Вища рада правосуддя схвалила відповідні ініціативи, якими передбачено ліквідувати 142 місцеві загальні суди та утворити 74 окружні суди

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-