Президент скоро призначить двох суддів Конституційного Суду - АП

Президент скоро призначить двох суддів Конституційного Суду - АП

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко найближчим часом призначить двох суддів Конституційного Суду.

Про це сказав у коментарі журналістам заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов.

Він, зокрема, нагадав, що відповідно до нового закону "Про Конституційний Суд", Президент створив конкурсну комісію, яка відібрала 6 кандидатів на призначення 2 суддів за квотою Президента.

"Конкурсна комісія закінчила свою роботу на минулому тижні і передала Президентові рекомендації. Президент має зробити вибір із цих 6 на користь 2. Я думаю, до кінця року або на початку наступного він цей вибір зробить", - сказав Філатов.

Він також зазначив, що КС ухвалив впродовж поточного року лише два рішення, оскільки у суді є "декілька центрів притяжіння, між якими є певні тертя".

Читайте також: На Банковій обрали кандидатів у судді КСУ за квотою Президента

Раніше в.о голови КСУ Віктор Кривенко пояснив невелику кількість ухвалених у 2017 році рішень недоукомплектованістю суду. Замість необхідних 18 суддів у КСУ впродовж поточного року було 13 повноважний суддів.

Як повідомляв Укрінформ, 23 грудня конкурсна комісія визначилася з претендентами на посаду судді Конституційного Суду за квотою Президента України. Зокрема, комісія вирішила рекомендувати на посаду судді Конституційного суду в наступній пріоритетності таких осіб: Сергія Головатого, Василя Лемака, Анжеліку Крусян, Павла Любченка, Сергія Чеховича, Оксану Грищук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-