Рівень злочинності цього року не збільшився - Князєв

Рівень злочинності цього року не збільшився - Князєв

Укрінформ
Рівень злочинності цього року залишився майже на рівні 2016 року, але зросла кількість розкриття правопорушень.

Про це заявив у вівторок на підсумковій прес-конференції голова Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього року зафіксовано майже 500 тисяч правопорушень. Ми констатуємо, що кількісний рівень злочинності не дуже змінився, що ми і прогнозували. Але при цьому кількість розкритих злочинів у порівнянні з минулим періодом виросла на 40 тисяч», - розповів Князєв.

Читайте також: Князєв прогнозує, що 2018 рік буде складним для поліції

За його словами, цьогоріч вдалося скоротити майже на 50 тисяч кількість крадіжок: із 303 тисяч у 2016 до 254 тисяч у 2017 році, але при цьому кількість розкритих злочинів виросла більше як на 15 тисяч.

Що стосується пограбувань, то торік їх було скоєно понад 25 тисяч, зазначив Князєв. Цього року майже 16,5 тисячі, тобто на 9 тисяч менше. За його словами, це результат профілактичної роботи.

Читайте також: Поліція чекає свят: напоготові будуть Нацгвардія, ДСНС та АН-26 у “Жулянах”

Голова Нацполіції також повідомив, що торік було скоєно в Україні 3560 розбійних нападів, а у поточному році 2663.

«Тобто можемо констатувати, що даний вид злочинності ми превентивними методами зменшили, але кількість розкритих правопорушень лише 1621 (за 11 місяців). Тобто кількість направлених до суду справ не дуже відрізняється від минулого року, тому це наше завдання на наступний рік», - наголосив Князєв.

Читайте також: Князєв анонсував об’єднання патрульних й поліції громадської безпеки

Стосовно умисних вбивств, то цього року, за його інформацією, зафіксовано найменшу кількість таких злочинів за останні два роки. За 11 місяців цього року зареєстровано 1242 вбивства. «Але маємо найбільшу питому вагу розкриття цих злочинів цього річ - 89 %. Це ще не рівень 2013 року, але ми ефективно змінюємо цю складову», - сказав він.

Князєв наголосив, що реформа слідчої кримінальної поліції має змінити складову розслідування і направлення до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-