Князєв прогнозує, що 2018 рік буде складним для поліції

Князєв прогнозує, що 2018 рік буде складним для поліції

Укрінформ
Голова Національної поліції Сергій Князєв прогнозує, що 2018 рік буде важким для його підлеглих, оскільки криміногенна ситуація в країні залишається складною.

Про це він заявив на підсумковій прес-конференції у вівторок, 26 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чому 2018 рік буде важким? Тому що криміногенна ситуація в державі не стає значно кращою, і ми, як і на початку 2017 року, плануємо більш тверді чинники протидії вчиненню правопорушень у нашій державі і готуємо себе до цього", - сказав Князєв.

Він ухилився від відповіді на запитання про найважливішу перемогу Нацполіції у 2017 році, зазначивши, що "одна чи дві-три якісь ситуативні перемоги не можуть оцінити діяльності усієї поліції".

За словами Князєва, найголовнішим є мінімізація кількості втрат серед особового складу Нацполіції, а також те, що вона змінюється у бік превенції злочинів.

"Тобто ми перестаємо бути каральним органом або органом, який розганяє і там (командує - ред.) "Всем сидеть тихо!". Ні, ми забезпечуємо громадську безпеку під час масових заходів, тисячі яких були проведені у цьому році. Я вам дав статистку кількості травмованих поліцейських - оце мене непокоїть більше, ніж якісь ситуативні перемоги", - резюмував голова Нацполіції.

Читайте також: Князєв: Майже півтори тисячі поліцейських постраждали під час акцій цього року

Як повідомляв Укрінформ, раніше на прес-конференції очільник Нацполіції Князєв поінформував, що протягом 2017 року поліція підтримувала безпеку під час проведення 72 тисяч масових заходів, у яких взяли участь близько 28 мільйонів громадян. Понад 700 таких заходів проходили з сутичками, під час яких постраждали як учасники акцій, так і поліцейські. З початку року при забезпеченні громадського порядку 1443 співробітники поліції та Національної гвардії дістали травми різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-