Доля медреформи: Супрун уповає на 10 рішень Кабміну

Доля медреформи: Супрун уповає на 10 рішень Кабміну

Укрінформ
Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України, сподівається, що у середу на засіданні уряду буде прийнято щонайменше 10 рішень щодо медичної реформи.

Про це Супрун сказала під час брифінгу у Тернополі, де вона взяла участь у відкритті Центру політравми, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розробили ключовий закон – «Про Державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів». Але ми не можемо втілювати медичну реформу, бо ми вже чекаємо 66-й день, коли Президент підпише наш закон. На завтрішньому засіданні уряду сподіваємося, що ми приймемо щонайменше 10 рішень, які дозволять втілювати медичну реформу. Cеред іншого, йдеться і про створення Національної служби здоров’я, і про низку підзаконних нормативних актів», - сказала в.о. міністра.

За її словами, це все можливе після підписання Президентом закону, згідно з яким «гроші йтимуть за пацієнтом» у кожному лікарняному закладі.

Читайте також: Гройсман закликав реалізувати медреформу, а не критикувати її

Як повідомляло агентство, Уляна Супрун 26 грудня відкрила у Тернополі Центр політравми, що діє при університетській лікарні. Також в.о. міністра охорони здоров’я разом із представниками високого духовенства краю усіх релігійних конфесій, представниками влади та громадськості взяла участь у благодійному молитовному сніданку, провела лекцію для студентів Тернопільського державного медичного університету імені Івана Горбачевського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-