Президент і Прем’єр привітали християн західного обряду з Різдвом

Президент і Прем’єр привітали християн західного обряду з Різдвом

Укрінформ
Президент Порошенко Петро Олексійович і Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман привітав римо-католиків із новорічними та різдвяними святами.

Про це йдеться у привітанні Президента Петра Порошенка з нагоди католицького свята Різдва Христового.

"Вифлеємська зоря сповістила своїм сяйвом про народження Сина Божого, подарувала людству надію на перемогу добра над злом, правди над несправедливістю. Сьогодні наш народ демонструє усьому світові дивовижну силу волі, дає гідну відсіч ворогові, який прагне знищити соборність та незалежність Української держави, спільними зусиллями будує європейську країну", - підкреслив глава держави.

Президент побажав, щоб Божа благодать завжди була щедрою до всіх родин та української землі.

"У святкові новорічні та різдвяні дні наші серця сповнені новими прагненнями та сподіваннями, вірою та надією, щоб у родині панували злагода і любов, гармонія і достаток, а в нашій країні – мир і стабільність", - наголосив у вітанні Гройсман.

Він побажав здійснення всіх найзаповітніших мрій: "Щоб наша малеча знайшла під урочистою та розкішною ялинкою найдивовижніші подарунки, щоб усіх дорослих громадян не покидало почуття впевненості в завтрашньому дні".

Прем'єр висловив переконання, що новорічні та різдвяні свята надихають усіх на нові духовні звершення та важливі починання, і побажав, щоб Новий рік розпочався в усіх "зі світлими помислами, благими намірами та твердим прагненням досягти поставленої мети". "Від реалізації кожної людини залежить подальший розвиток і процвітання нашої країни", - наголосив Гройсман.

25 грудня увесь католицький світ, а також більшість протестантів і православних церков святкують Різдво Христове. 

Різдво Христове за григоріанським календарем відзначають Католицька церква, протестантські церкви, а також помісні православні церкви: Болгарська, частина Грецької, Румунська, Константинопольська, Антіохійська, Александрійська, Албанська, Кіпрська, Фінляндська та Православна церква в Америці.

Читайте також: Сьогодні - Різдво Христове за григоріанським календарем

Різдво – одне з найбільших і найурочистіших християнських свят. І якщо для православних у святковій ієрархії вище стоїть хіба що Воскресіння Христове, або ж Великдень, то для католиків Святом свят є саме Різдво.

В Україні 25 грудня вперше з цього року оголошено вихідним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-