Рада збільшила штрафи за неправильне паркування

Рада збільшила штрафи за неправильне паркування

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів».

За ухвалення відповідного законопроекту № 5364 в цілому проголосувало 237 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Закон вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів "Про дорожній рух", "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про страхування", "Про Національну поліцію".

В Кодексі про адмінправопорушення депутати передбачили, що адмінвідповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотографування (відеозапису) за допомогою технічних засобів, що дають змогу здійснювати фотографування або відеозапис та функціонують згідно із законодавством про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах, несе відповідальна особа - фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано транспортний засіб.

Разом із тим, якщо транспорт зареєстровано за межами України і такий транспортний засіб відповідно до законодавства не підлягає державній реєстрації в Україні, до адміністративної відповідальності за правопорушення притягається особа, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України.

Крім того, згідно з законом, порушення правил паркування, у тому числі неоплата вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування за кожну добу користування, тягне за собою накладення штрафу в двадцятикратному розмірі від вартості однієї години послуги з користування тим майданчиком для платного паркування транспортних засобів, на якому знаходиться транспортний засіб у момент порушення.

Також передбачається, що паркування на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів особами, які не мають відповідних пільг, або на місцях, не призначених для паркування відповідних транспортних засобів, тягне за собою накладення штрафу в тридцятикратному розмірі від вартості однієї години послуги з користування тим майданчиком для платного паркування транспортних засобів, на якому знаходиться транспортний засіб у момент порушення.

Порушення посадовою особою суб’єкта господарювання, який утримує майданчики для паркування транспортних засобів, визначених правилами паркування транспортних засобів вимог щодо розміщення та функціонування майданчиків для паркування транспортних засобів, буде каратись штрафом від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: Закон про паркування дозволить навести лад на вулицях міст - Кличко

необладнаних майданчиків для платного паркування тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб суб’єктів господарювання, які утримують такі майданчики, від 40 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-