Призначення Труби: антикорупціонери судяться з конкурсною комісією

Призначення Труби: антикорупціонери судяться з конкурсною комісією

Укрінформ
Громадська організація "Центр протидії корупції "Громадська ініціатива" просить суд визнати протиправними дії комісії, яка рекомендувала призначити Романа Трубу директором Державного бюро розслідувань (ДБР).

Про це повідомляє прес-служба Окружного адмінсуду.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом ГО "Центр протидії корупції "Громадська ініціатива" до Комісії з проведення конкурсу на зайняття посад у Державному бюро розслідувань. Позивач просить суд визнати протиправними дії комісії щодо внесення подання Прем’єр-міністру України, яким рекомендовано призначити Романа Трубу на посаду директора ДБР", - йдеться у повідомленні.

Окружний адмінсуд міста Києва ухвалив також залучити до участі у справі в якості третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

Підготовче судове засідання відбудеться 14 березня.

Читайте також: Директор ДБР не знає людину, яка оскаржує його призначення

Як повідомляв Укрінформ, Президент  22 листопада призначив на посаду директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу, кандидатуру якого обрала конкурсна комісія. Труба вже встиг зареєструвати ДБР у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб. Місцем реєстрації значиться Секретаріат Кабміну по вул. Грушевського, 12/2.

29 листопада Міністерство юстиції звернулося до Адміністрації Президента з листом щодо проведення люстраційної перевірки відносно новопризначеного директора ДБР, оскільки він таку перевірку не проходив. Відповідне звернення опублікувала директор департаменту з питань люстрації Мін'юсту Анастасія Задорожна.

Прес-служба ДБР 29 листопада повідомила, що голова Держбюро розслідувань Роман Труба у день призначення на посаду звернувся до Президента України із заявою про проведення перевірки, передбаченої законом України "Про очищення влади".

Відповідна перевірка була розпочата, за даними ДБР, Адміністрацією Президента України  27 листопада.

Сам Труба стверджує, що він не підпадає під дію закону про люстрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-