Доктрина інформбезпеки працює, але розголошувати її не можна — Стець

Доктрина інформбезпеки працює, але розголошувати її не можна — Стець

Укрінформ
Доктрина інформбезпеки України активно втілюється у життя, але розголошувати цей документ не можна, оскільки більша його частина перебуває під грифом "для службового користування".

Про це сказав міністр інформаційної політики Юрій Стець на прес-конференції в Укрінформі на тему: "Аналіз роботи МІП за 2017 рік".

"Хочу зазначити, що 80% цього документа є під грифом «для службового користування», тому очевидно не все можна говорити. Але він реалізовується органами влади, в першу чергу силовими структурами", – сказав Стець.

Він зазначив, що раніше на адресу МІП було багато критики, у тому числі за межами України, але з часом у Європі зрозуміли, що протидіяти російській пропаганді потрібно і почали створювати такі органи влади. "Нещодавно заступник міністра закордонних справ Польщі заявив, що подібний орган влади, який має протидіяти російський пропаганді, має бути створений у кожній європейській країні. Слава Богу, дійшли нарешті до того, що треба і в себе створювати, усвідомлюючи, який вплив російської пропаганди вже відбувається на території тих країн, де нещодавно відбулися вибори. Привіт, Франція, Америка та інші", - сказав Стець.

У свою чергу, заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін відзначив серйозні зрушення у сприйнятті європейськими експертами ситуації, яка складається в інформаційному просторі.

"Є серйозні зрушення за останні два роки у сфері сприйняття європейськими експертами ситуації, яка складається в інформаційному просторі, в тому числі в контексті українсько-російського конфлікту, інформаційної агресії... Уже об'єктивно на дуже багатьох європейських майданчиках сприймаються стратегічні комунікації як інструмент протидії інформаційній агресії РФ", - сказав Золотухін.

Читайте також: Стець обіцяє більше роликів про Україну на світових телеканалах

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про Доктрину інформаційної безпеки України" і затвердив Доктрину.

Метою Доктрини є уточнення принципів формування і реалізації державної інформаційної політики, насамперед щодо протидії руйнівному інформаційному впливу Російської Федерації в умовах розв'язаної нею гібридної війни.

Документ визначає національні інтереси України в інформаційній сфері, загрози їх реалізації, напрями і пріоритети державної політики в інформаційній сфері.

Для реалізації Доктрини РНБО здійснює координацію діяльності органів виконавчої влади щодо забезпечення національної безпеки в інформаційній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-