Нацгвардія має бути готова взяти під контроль окуповані території - Аваков

Нацгвардія має бути готова взяти під контроль окуповані території - Аваков

Укрінформ
Національна гвардія має бути готова взяти під контроль ситуацію на тимчасово окупованих територіях в рамках мирного плану деокупації.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час військової ради Національної гвардії України.

 «Нацгвардія, як і інші правоохоронні органи, завжди будуть поза політикою. Її завдання охороняти права і свободи громадян, забезпечувати публічний порядок  та припиняти незаконну діяльність. Вони також повинні бути готові взяти під контроль ситуацію на тимчасово окупованих територіях в рамках мирного плану по деокупації», - сказав Аваков.

Він підкреслив, що пріоритетом для міністерства внутрішніх справ залишається розбудова всіх органів системи МВС. «Нашим пріоритетом залишається розбудова Національної гвардії - матеріально-технічна та професійна. Велика кількість проектів спрямована саме на це», - зазначив міністр.

Аваков нагадав, що в держбюджет на наступний рік заклали кошти не лише на грошове забезпечення, але і на соціальну підтримку та питання забезпечення житлом. За його словами, у наступному році мають видати близько тисячі квартир.

Перший заступник міністра Сергій Яровий наголосив, що силами Національної гвардії забезпечили безпеку близько 80 тисяч заходів.

Читайте також: Українські сапери отримали японську техніку

«Завдяки зусиллям і злагодженій роботі нацгвардійців, Україна провела 80 тисяч заходів міжнародного і державного рівнів. Всі вони пройшли дуже вдало», - сказав Яровий. 

Нагадаємо, наразі проводиться серйозна робота керівництвом Міністерства внутрішніх справ України та Національної гвардії щодо залучення іноземних інструкторів для підготовки військ. Крім цього, здійснюються кроки для залучення потенціалу розвинутих країн з метою вдосконалення Міжнародного багатопрофільного міжвідомчого навчального центру у селі Старе, Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-