Українські сапери отримали японську техніку

Українські сапери отримали японську техніку

Фото, відео
Укрінформ
Уряд Японії передав сучасну техніку Державній службі  з надзвичайних ситуацій, зокрема георадари-детектори та піротехнічні машини.

Про це інформує прес-служба МВС.

«Ми перейшли на наступний етап реалізації програми, що відбувається завдяки співпраці з урядом Японії. Йдеться про дуже важливу її частину – матеріально-технічну підтримку підрозділів з розмінування. Я вдячний уряду Японії та ООН за допомогу та підтримку на всіх рівнях, від методології підготовки до технічного забезпечення», – зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Він додав, що у воєнний час передача оперативних піротехнічних машин та георадарів-детекторів є нагальною.

Перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький повідомив, що отримані георадари-детектори призначені для проведення пошуку вибухонебезпечних предметів з мінімальним вмістом металу і таких, які взагалі не містять метал. До сьогодні аналогічного новітнього обладнання в підрозділах ДСНС не було.

Автомобілі та обладнання були закуплені за проектом міжнародної технічної допомоги «Посилення діагностичних можливостей лікарень та зміцнення потенціалу з розмінування в Україні» Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) за фінансової підтримки уряду Японії.

Транспортні засоби призначені для груп з гуманітарного розмінування і використовуватимуться для транспортування піротехніків до місць і районів виявлення мін, нерозірваних снарядів та вибухонебезпечних предметів. Вони будуть розподілені між територіальними піротехнічними підрозділами ДСНС у Волинській, Запорізькій, Одеській та Херсонській областях та у райони, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України. 

 У заході церемонії передачі обладнання взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шигекі Сумі, представники ДСНС та ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-