Прокуратура оскаржує виправдання “податкового” екс-ректора Мельника

Прокуратура оскаржує виправдання “податкового” екс-ректора Мельника

Укрінформ
Прокуратура Київської області оскаржить рішення Бородянського райсуду, який відмовився визнати винним у незаконному відчуженні нерухомості колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника.

Про це сказав під час прес-конференції керівник відомства Дмитро Чібісов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що рішення суперечить вимогам законодавства, тому підлягає оскарженню. Нами вже підготовлена і найближчим часом буде заявлена апеляція на це рішення»,- сказав Чібісов.

Він додав, що за позовом прокуратури Київської області у власність держави вже повернено реабілітаційно-оздоровчий комплекс «Сосновий бір» площею майже 8 тис. квадратних метрів у Ворзелі, який у період перебування Мельника на посаді ректора був проданий на 20 млн грн дешевше від ринкової вартості фірмі дружини Мельника.

Читайте також: Суд виправдав податкового ректора Мельника, якому "світило" 12 років

Прокурор зазначив, що наразі у судах розглядають позови прокуратури про повернення у власність держави решти нерухомості, яку свого часу незаконно відчужив Мельник.

Як повідомлялося, Бородянський райсуд Київської області виправдав колишнього ректора Національного університету податкової служби Петра Мельника, обвинуваченого в розкраданні майна, прокуратура обвинувачувала Мельника у тому, що він у 2006-2007 роках незаконно прийняв рішення про відчуження майна університету: приміщень магазину і кафетерію в Ірпіні, реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Сосновий бір» у Ворзелі та комплексів будинків у Криму. За версією слідства майно було відчужено за заниженою вартістю на користь компанії, засновником якої є його дружина і син.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-