Кількість вакансій у Держслужбі зайнятості сягнула майже мільйона

Кількість вакансій у Держслужбі зайнятості сягнула майже мільйона

Укрінформ
У Державній службі зайнятості кількість вакансій сягнула майже мільйона.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко, інформує прес-служба ДСЗ.

"Протягом 11 місяців 2017 року Державна служба зайнятості оперувала близько 1 мільйоном вакансій та співпрацювала із понад 180 тисячами великих та малих роботодавців", - заявив Ярошенко.

За його словами, станом на 11 грудня, за оперативними даними, по всій Україні більше 104 тисячі вакансій.

"Щоденно ми працевлаштовуємо більше ніж 3 тис. людей. Тому, якщо ви шукаєте роботу і ще вагаєтесь - ми запрошуємо усіх до центрів зайнятості", - зазначив Ярошенко.

Він повідомив, що протягом 2017 року ринок праці України показував позитивну динаміку.

Так, зазначив Ярошенко, порівняно з аналогічним періодом 2016 року (11 місяців) кількість вакансій збільшилась на 11%.

Найбільший попит в Україні на робітничі спеціальності, а роботу для фахівців, які працюють "руками", знайти найпростіше і заробітна плата для таких вакансій пропорційно збільшується від рівня кваліфікації спеціаліста, розповів в.о. голови ДСЗ.

Зазначається, що за видами економічної діяльності, більшість вакансій налічується на підприємствах переробної промисловості (23%), торгівлі та ремонту автотранспорту (16%) і на транспорті (9%).

Читайте також: Служба зайнятості проводить ярмарки вакансій у понад 30 містах країни

За професійними групами найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (22%), а також на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (21%).

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 4,6 тис. грн (на відповідну дату 2016 року - 2,9 тис. грн). При цьому, зауважують в ДСЗ, заробітна плата у Києві та великих містах значно перевищує середній показник по Україні.

У січні-жовтні 2017 року за сприяння ДСЗ 153 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, зросла на 18% та становила 41 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-