Служба зайнятості проводить ярмарки вакансій у понад 30 містах країни

Служба зайнятості проводить ярмарки вакансій у понад 30 містах країни

Укрінформ
За сприяння Служби зайнятості та Міністерства соцполітики України у п'ятницю, 8 грудня стартував Всеукраїнський ярмарок вакансій у будівельно-господарських гіпермаркетах у понад 30 містах України. 

Як повідомив в.о. Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Валерій Ярошенко, ярмарок організований у рамках соціального проекту «Живи та працюй в Україні». 

«Такий захід ми проводимо вперше в Україні. Одночасно сьогодні ці ярмарки будуть проходити в 30 містах країни. «Епіцентр» має 60 гіпермаркетів по всій Україні і майже 25 тисяч робочих місць створено власниками цього бізнесу і він плідно працює завдячуючи високоефективному менеджменту», - сказав Ярошенко. 

За його словами, відкриття ярмарку вакансій у мережі «Епіцентр К» є підтвердженням плідної співпраці великого бізнесу із державою. Ярошенко наголосив, що Всеукраїнський ярмарок вакансій має допомогти знайти роботу багатьом українцям.

«Ми плідно співпрацюємо з «Епіцентром». У нас близько 1600 вакансій за 2017 рік було в базі даних цієї структури. Загалом, на сьогоднішній день, ми маємо понад 110 тисяч вакансій, із них майже 20 тисяч тих, хто хотів би працювати в торгівельних мережах України», - зауважив він. 

Ярошенко підкреслив, що в Україні достатньо вакансій, які потребують укомплектування кваліфікованими кадрами. У порівнянні з минулим роком кількість вакансій, станом на 7 грудня, зросла на 30,9% та становить майже 65 тисяч.

«Служба зайнятості - це сервісна структура, яка не тільки виплачує допомогу по безробіттю і ставить на облік, а працює в першу чергу надаючи високоефективні послуги, тим хто шукає роботу і тим, хто потребує кваліфікованих працівників», - наголосив він. 

Як зазначив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич, столична служба зайнятості постійно проводить такі ярмарки у Києві для того, щоб кожен бажаючий зміг знайти гідну роботу на ринку праці. Так, він нагадав, що цієї осені був проведений ярмарок на ПАТ «Київхліб». 

«Наприкінці вересня ми проводили прес-тур і ярмарок вакансій на ПАТ «Київхліб». Там, за рік, міський центр зайнятості допоміг влаштувати на роботу 180 пекарів. А сьогодні ми організували ярмарку в «Епіцентрі», адже це системний ринкоутворюючий суб'єкт підприємництва. «Епіцентр» є практично у всіх містах країни. Саме тому ми почали перемовини з «Епіцентром», щоб об'єднати зусилля та провести мережеву ярмарку вакансій. Я сподіваюся, що завдяки цій ярмарці якомога більше людей зможуть знайти гідну роботу», - сказав Білич.  

Директор КМЦЗ наголосив, що під час ярмарку, всі хто шукають роботу, зможуть скористатися базою вакансій служби зайнятості з усієї країни. Окрім того, фахівці служби зайнятості надаватимуть консультації, допомагатимуть скласти резюме, проводитимуть профорієнтаційні тестування тощо.

Разом з тим, заступник генерального директора ТОВ «Епіцентр К» Володимир Гончаров наголосив, що ярмарок вакансій - це шанс для кожного знайти стабільну роботу, а для роботодавців - підібрати фахівців. 

«Ми створюємо робочі місця в Україні, відкриваємо нові торгівельні центри, покращуємо можливості та якість роботи наших працівників. Середня заробітна платна в нашій компанії - понад 10 тисяч гривень. Ми розраховуємо, що сьогодні ми отримаємо за рахунок цієї ярмарки нових фахівців, професіоналів та підсилимо нашу команду і дамо можливість нашим українцям жити і працювати в Україні», - підкреслив Гончаров. 

Також у відкритті ярмарки взяли участь голова Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Цибульщак, Директор департаменту промисловості та розвитку підприємництва Київської міської державної адміністрації Андрій Мельничук, регіональний Директор ТОВ «Епіцентр К» Вадим Сушко, Директор департаменту управління персоналом «Нова лінія» Олександр Кухаренко.

Захід організовано Службою зайнятості спільно з Національною мережею будівельно-господарських гіпермаркетів «Епіцентр К» та Національною мережею декоративно-будівельних гіпермаркетів «Нова лінія».

Минулого року Служба зайнятості проводила ярмарок вакансій на станціях столичного метрополітену «Дарниця» та «Майдан Незалежності», тоді близько 1500 осіб отримали запрошення на працевлаштування. Крім того, минулоріч Служба зайнятості проводила ярмарок вакансій на столичному вокзалі, на вокзалах у Одесі та Харкові, а також на найбільших автовокзалах країни.

Протягом січня-листопада 2017 року послугами державної служби зайнятості скористалося більше 1 млн. безробітних громадян. 

Станом на 7 грудня 2017 року кількість зареєстрованих у ДСЗ безробітних становила 312,2 тис. осіб (станом на 7 грудня 2016 р. - 345,4 тис. осіб), з них отримували допомогу по безробіттю 234,4 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-