Суд дозволив Саакашвілі сидіти поруч із адвокатами

Суд дозволив Саакашвілі сидіти поруч із адвокатами

Укрінформ
Печерський райсуд дозволив лідеру "Руху нових сил" Міхеїлу Саакашвілі перебувати під час засідання з обрання йому запобіжного заходу не в так званому "акваріумі" за гратами, а поруч зі своїми адвокатами.

Відповідне рішення ухвалила слідчий суддя Лариса Цокол, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Раніше з відповідним клопотанням виступив адвокат Руслан Чорнолуцький, який попросив "вивільнити Саакашвілі з клітки - в даному випадку з цього "акваріуму" - на час розгляду справи". За його словами, знаходження у таких умовах принижує честь та гідність Саакашвілі та заважає працювати зі своїми адвокатами.

Сторона обвинувачення не була проти такого клопотання адвокатів. За словами прокурорів, оскільки вони не вимагають обрання міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, то утримувати Саакашвілі за гратами під час засідання не є обов’язковим.

Читайте також: Саакашвілі обирають запобіжний захід

Поруч з цим, суд не задовольнив інше клопотання адвокатів - знайти більше приміщення для судового засідання. За словами Цокол, немає змоги найти більше приміщення у будівлі Печерського райсуду.

Суддя також ухвалила рішення про проведення кожних дві години технічної перерви для провітрювання приміщення та забезпечення фізіологічних потреб учасників судового процесу.

Фото: УП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-