Соратнику Саакашвілі обирають запобіжний захід. Суд під посиленою охороною

Соратнику Саакашвілі обирають запобіжний захід. Суд під посиленою охороною

Укрінформ
Печерський райсуд Києва обирає запобіжний захід соратнику екс-голови Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі Северіону Дангадзе, який, за твердженням Генпрокуратури, отримував гроші на фінансування "Руху нових сил" від олігарха-втікача Сергія Курченка.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сторона обвинувачення просить суд обрати для Дангадзе запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Натомість адвокати просять для свого підзахисного домашній арешт.

У суді посилено заходи безпеки, охорону правопорядку забезпечують кілька десятків правоохоронців.

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня генпрокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді, що правоохоронці затримали Северіона Дангадзе, який начебто отримував гроші на фінансування "Руху нових сил" від олігарха-втікача Сергія Курченка.

Цього ж дня вранці правоохоронці провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика.

Читайте також: Спільника Саакашвілі затримали під час спроби потрапити до РФ - генпрокурор

Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі і витягли Саакашвілі з машини.

За даними СБУ, Саакашвілі було затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності). Його оголошено в розшук, який доручено провести підрозділам Національної поліції і СБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-