НАБУ наполягає, що їхніх агентів

НАБУ наполягає, що їхніх агентів "злила" Генпрокуратура

Укрінформ
В Національному антикорупційному бюро спростовують заяви генерального прокурора Юрія Луценка щодо непричетності ГПУ до розголошення особистих даних стосовно негласних співробітників Бюро.

Про це йдеться у заяві НАБУ у Facebook.

 "Жодного разу НАБУ не оприлюднювало інформацію щодо особи "агента Катерини" чи інших негласних агентів Бюро. Особисті дані негласних працівників НАБУ були розголошені у відео, опублікованому на Youtube-каналі Генеральної прокуратури, а також у дописі прес-секретарки Юрія Луценка у соціальній мережі Facebook", - йдеться у заяві.

Також у НАБУ наголошують, що "Генпрокуратура та СБУ свідомо наразили співробітників Бюро на небезпеку та зірвали низку спецоперацій під прикриттям". У відомстві підкреслили, що розголошення особистих даних працівників шкодить негласній діяльності і загрожує життю не тільки правоохоронців, а і членів їхніх родин.

Крім того, наголошують у НАБУ, що розкриття інформації щодо його співробітників дозволено лише за дозволом директора НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в українському законодавстві відсутнє поняття “агента”, а є поняття штатних і позаштатних працівників НАБУ, та підкреслив, що “ніхто в ГПУ не розсекречував так званих “агентів” НАБУ, а першу заяву про те, що Катерина Сікорська є “агентом” Катериною, зробила прес-служба НАБУ.

Луценко розкритикував роботу агентів НАБУ. У Бюро вважають, що його доводи не відповідають дійсності.

Читайте також: НАБУ нарахувало лише 18 корупціонерів, які отримали вирок суду

Раніше між НАБУ, ГПУ та СБУ розгорівся конфлікт. Агент бюро під прикриттям був затриманий співробітниками спецслужби. Генпрокуратура підозрює його в провокуванні хабара. НАБУ звинуватило ГПУ та СБУ в зриві секретної операції з виявлення корупції в Державній міграційній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-