УЗ

УЗ "відпрацює" нічне харчування на пасажирах двох потягів

Укрінформ
Укрзалізниця планує до кінця року експериментально запровадити cервіс повноцінного харчування у нічних поїздах, попередньо - на напрямках Івано-Франківська і Львова.

Про це сказав у вівторок на прес-конференції в Укрінформі в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

"Ми плануємо запустити сервіс харчування в нічних поїздах до кінця цього року. Раніше хотіли запустити до кінця листопада, але наразі ще тривають перемовини з постачальниками, тому це зайняло трохи більше часу", - сказав керівник Укрзалізниці.

Він зауважив, що запровадження харчування у класичних нічних поїздах є досить нетрадиційною послугою не тільки в Україні, але й в інших країнах. Тому Укрзалізниця, за його словами, планує запустити такий сервіс на початкових етапах лише на кількох напрямках.

"Попередньо це будуть напрямки Івано-Франківська і Львова, і ще, мабуть, Харкова. До Івано-Франківська і Львова точно. Це робимо для того, аби відпрацювати технологію, побачити економічний ефект і попит з боку пасажирів. Адже одна справа - обмежений рух в потягах "Інтерсіті" (де надається харчування), а інша – це масштабне перевезення нічними поїздами", - зазначив Кравцов.

Читайте також: УЗ запустить онлайн-продаж квитків на всі міжнародні поїзди за місяць

Він повідомив, що на даний час Укрзалізниця проводить перемовини з кількома постачальниками і підрядниками, які мають пілотно взяти в роботу ті напрямки, які пропонуються для експерименту.

"Після того, як ми побачимо економіку, рівень окупності, ми будемо проводити відповідні конкурсні процедури для того, щоб залучити якомога більше підрядників. У нас всього курсує 190 пар потягів. Це великий обсяг перевезень і величезний обсяг потенційного ринку. Тому нам потрібно спочатку побачили, як взагалі ця економіка працює», - підкреслив керівник Укрзалізниці.

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця планує запровадити в нічних поїздах сервіс повноцінного харчування. Передбачається, що обрана кейтерингова компанія запропонує пасажирам нічних поїздів широкий вибір страв. Це будуть салати, перші, другі страви.

Під час придбання квитків пасажири матимуть можливість зробити попереднє замовлення послуги харчування і зможуть придбати обрану страву безпосередньо в поїзді.

Очікується, що вартість страв буде такою, як у закладах громадського харчування середньої цінової категорії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-