Філарет про діалог з Московським патріархатом: об'єднання, а не входження

Філарет про діалог з Московським патріархатом: об'єднання, а не входження

Ексклюзив
Укрінформ
Українська православна церква Київського патріархату готова до діалогу про об'єднання з Українською православною церквою Московського патріархату, а не про входження до неї.

Про це у коментарі Укрінформу 5 грудня заявив предстоятель УПЦ КП Філарет.

"Ми готові розмовляти про об'єднання нашої церкви з Московським патріархатом, а вони говорять про якесь входження до УПЦ МП. Ніякого входження не буде, можливе тільки об'єднання", -  сказав Філарет.

Коментуючи перспективи діалогу двох конфесій щодо їх зближення, предстоятель УПЦ КП зазначив, що це залежить від іншої сторони. "Ми за діалог, але наша позиція відома - ми ніколи не станемо частиною Московського патріархату", - наголосив Філарет.

Він також заявив, що не шкодує про те, що написав листа до патріарха Московського Кирила і єпископату Російської православної церкви попри те, що його зміст було витлумачено неправильно.  

"Ні, не шкодую. Була простягнута рука дружби, але її відкинули", - сказав предстоятель УПЦ КП.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ МП  протоієрей Микола Данилевич заявив 5 грудня, що Українська православна церква МП стримано ставиться до діалогу з Київським патріархатом, бо не мають ілюзій.

16 листопада 2017 року глава УПЦ КП написав листа до патріарха Московського Кирила і єпископату Російської православної церкви із закликом ухвалити відповідні рішення, завдяки яким буде покладено край існуючому протистоянню. 

30 листопада РПЦ повідомила, що патріарх Філарет письмово попросив вибачення за церковний розкол в Україні.

Читайте також: УПЦ МП стримано ставиться до діалогу з Філаретом - протоієрей Данилевич

1 грудня предстоятель УПЦ КП заявив на прес-конференції, що не просив жодних вибачень за автокефалію, оскільки в незалежній державі має бути незалежна церква. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-