Мітинг під Радою: поліція закликає утриматися від провокацій

Мітинг під Радою: поліція закликає утриматися від провокацій

Укрінформ
Голова Національної поліції України Сергій Князєв закликає учасників мітингу під Верховною Радою утриматися від будь-яких провокативних дій.

Про це він написав на свої сторінці у Facebook.

“Звертаюсь до учасників мітингу, який відбувається на площі Конституції у Києві. Поліція застерігає від будь-яких провокативних дій з боку активно налаштованих громадян. Можливі провокації як до самих учасників мітингу, так і щодо перехожих. Закликаю громадян дотримуватися закону, а поліція, у свою чергу, забезпечить охорону публічної безпеки під час масових заходів”, - заявив Князєв.

Як повідомлялося, біля Верховної Ради наразі триває акція екс-голови Одеської ОДА, лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі та його прихильників. 

Правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика. Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджали проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі. Вони розбили вікна в мікроавтобусі, витягли Саакашвілі з машини, і він разом з людьми подався до Верховної Ради.

За даними СБУ, Саакашвілі оголошено підозру за ч.1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Читайте також: Саакашвілі має підкоритися закону, а не провокувати сутички - Аваков

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-втікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-