Луценко сказав, де знайшли

Луценко сказав, де знайшли "зниклий" паспорт Саакашвілі

Укрінформ
Правоохоронці під час обшуків у помешканні Северіона Дангадзе знайшли зниклий паспорт громадянина України Міхеїла Саакашвілі.

Про це заявив під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора під час обшуків на квартирах, де мешкав Северіон Дангадзе, було виявлено багато необхідних для слідства матеріалів, у тому числі паспорт громадянина України Саакашвілі, який, за його словами, знаходиться чи то в Президента, чи то в міністра внутрішніх справ. Насправді весь цей час він перебував у помешканні Дангадзе", - заявив Луценко.

Також під час обшуків у Дангадзе правоохоронці виявили інші документи Саакашвілі, додав він.

Як повідомлялося, правоохоронці затримали Дангадзе та повідомили йому про підозру у порушенні статті 110 Кримінального кодексу України (державна зрада) та статті 256 ККУ (співробітництво із членами організованого злочинного угрупування).

Читайте також: Спільника Саакашвілі затримали під час спроби потрапити до РФ - генпрокурор

За версією слідства, Дангадзе отримав близько півмільйона доларів від олігарха-втікача Сергія Курченка на фінансування акцій протесту "Руху нових сил".

Працівники Генпрокуратури та Служби безпеки у вівторок вранці провели обшук у помешканні Саакашвілі по вулиці Костьольній в Києві. Після обшуку Саакашвілі затримали і намагаються вивезти в мікроавтобусі. Водночас прихильники політика оточили мікроавтобус і перешкоджали його проїзду.

Пізніше на сайті СБУ з'явилося повідомлення, що Саакашвілі затримали у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 ККУ (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-