Для Саакашвілі проситимуть домашній арешт із

Для Саакашвілі проситимуть домашній арешт із "браслетом"

Укрінформ
Після вручення підозри екс-голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі за ст. 256, у суду для нього проситимуть запобіжний захід - домашній арешт із носінням електронного браслета.

Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сергій Курченко - це широковідома і не може не бути відома самому Саакашвілі (особа — ред.), яка офіційно підозрюється в Україні в тому, що він очолював злочинне угруповання, збитки від діяльності якої в Україні, встановлені експертизою, сягають понад 14 млрд грн. Спілкування з ним, обговорення спільних інтересів є ні чим іншим, як діями, які підпадають під ст. 256, яка і буде сьогодні пред'явлена Саакашвілі. 256  стаття Кримінального кодексу — це сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності, саме ця стаття буде сьогодні після проведення невідкладних слідчих дій офіційно вручена Саакашвілі", - сказав Луценко.

За його словами, під час судових засідань сторона обвинувачення планує просити у суду обрати наступні запобіжні заходи: для наближеної до Саакашвілі особи Северіона Дангадзе - у вигляді арешту без застави, а для Саакашвілі - у вигляді домашнього арешту із носінням електронного браслету.

"Завтра, очевидно, відбудуться суди, на яких ми будемо клопотати про арешт безальтернативний для Дангадзе, який підозрюється за ст. 256 і також за ст. 110 (державна зрада). Пану Саакашвілі буде пред'явлена 256 стаття, без 110, санкція якої дозволяє нам, і ми це маємо намір зробити завтра в суді, клопотати про цілодобовий домашній арешт із браслетом електронного стеження. Саме такі наміри слідства на цей момент", - додав генпрокурор.

Читайте також: Спільника Саакашвілі затримали під час спроби потрапити до РФ - генпрокурор

Як повідомляв Укрінформ, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що наближена до Саакашвілі особа - громадянин Северіон Дангадзе за узгодженням із самим Саакашвілі звернувся через довірену особу до Сергія Курченка, що переховується від переслідування українських правоохоронних органів у Москві, з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів організованого злочинного угруповання. Генпрокурор стверджує, що Саакашвілі отримав півмільйона доларів від олігарха-втікача  Курченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-