Геращенко про NewsOne: Участь власників в ефірах - це взагалі непристойність

Геращенко про NewsOne: Участь власників в ефірах - це взагалі непристойність

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко закликає політиків і громадських діячів утримуватися від будь-яких провокативних дій щодо медіа, а ЗМІ - дотримуватись стандартів свободи слова.

Про це вона написала у понеділок на своїй сторінці у Facebook, коментуючи блокування телеканалу NewsOne.

"Політики і громадські діячі мають утримуватися від будь-яких провокативних дій щодо медіа, а медіа повинні так само дотримуватися стандартів свободи слова. Щодо власників - то неприпустимий тиск і втручання власників у роботу медіа, а їх участь у власних ефірах - це взагалі непристойність. ЗМІ - це не партійна листівка і сайт, не плутайте грішне з праведним, партію і ЗМІ", - заявила Геращенко.

Вона вважає, що блокувати канал можна лише "пультом телеглядача", все інше можна розцінювати як тиск на медіа. "Не дивишся - значить, не погоджуєшся з редакційною політикою і наповненням, значить, не подобається. Чим менше глядачів - тим нижчі рейтинги, менше реклами, менше впізнаваності і впливу. Все інше, будь-які інші блокування - має ознаки тиску на медіа й несумісне з демократією і свободою слова", - зазначила Геращенко.

Читайте також: Аваков закликав припинити блокаду NewsOne — щоб не робити "мученика" з Мураєва

На її переконання, політики можуть продемонструвати свою позицію щодо ЗМІ і його редакційної політики відмовою відвідувати ті чи інші студії і медіа, але аж ніяк не мішками з піском та іншими агресивними діями.

"Якщо ТБ-канал порушує закон - на це має жорстко реагувати Нацрада з питань телебачення і радіомовлення, а не вулиця", - наголосила перший віце-спікер.

Як повідомляв Укрінформ, удень 3 грудня телеканал NewsOne заявив, що невідомі у військовій формі заблокували вхід в приміщення редакції. В'їзд в канал заблокований колючим дротом, також приїхала вантажівка з мішками з невідомим вмістом.

Народний депутат Євген Мураєв, який є власником телеканалу, заявив, що відповідальним за блокування є глава «Братства» Дмитро Корчинський.

Сам Корчинський підтвердив це у Facebook і оголосив вимоги блокуючих. За його словами, вони вимагають вибачень від Мураєва, який назвав Революцію гідності «державним переворотом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-