На телемедицину піде чотири мільярди з

На телемедицину піде чотири мільярди з "коштів Януковича"

Укрінформ
На проект телемедицини вже виділено чотири мільярди гривень із коштів, конфіскованих у екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на ІІ Всеукраїнському форумі об'єднаних громад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Децентралізація дає можливість центральній владі та органам місцевого самоврядування спільними зусиллями реалізувати закон України "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості". Перші чотири мільярди на фінансування цього проекту ми вже виділили - спасибі прокуратурі, яка повертає народу кошти, вкрадені Януковичем. Уряд, Міністерство охорони здоров'я, обласні та районні державні адміністрації разом з місцевими громадами вже прораховують, скільки амбулаторій та ФАПів добудувати, скільки відремонтувати... Йдеться про тисячі об'єктів по усій країні", - сказав Порошенко.

Читайте також: На Вінниччині медиків «спокушатимуть» працювати у селі власним житлом

За його словами, ще одним аспектом цієї реформи є розвиток інформаційно-комунікаційних технологій у сільській місцевості. "Сьогодні проникнення широкосмугового інтернету на селі становить 4%. Отже, щоб розширити коло медичних послуг для селян і впровадити телемедицину, маємо забезпечити село швидкісним інтернетом. А він згодиться не лише для амбулаторії, а й для школи, для бібліотеки, для задоволення інформаційних потреб селян", - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-