На Вінниччині медиків «спокушатимуть» працювати у селі власним житлом

На Вінниччині медиків «спокушатимуть» працювати у селі власним житлом

Укрінформ
Депутат обласної Ради, голова постійної комісії з охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення Ярослав Хребтій підтримав обласні програми «Власний дім» і «Доступне житло», ініціювавши зміни до програми соціально-економічного розвитку Вінниччини щодо визначення одного із пріоритетів – придбання житла для медичних працівників, які працюють у сільській місцевості. 
За словами Ярослава Віталійовича, близько третини медичних працівників не мають власного житла. Хоча, вирішення цього питання лежить на поверхні. Комунальне підприємство «Обласний фонд сприяння інвестиціям і будівництву» незабаром поповнить житловий фонд для працівників соціальної сфери квартирами у селах Агрономічному та Стрижавці, місті  Калинівці та у Ямпільському, Піщанському, Погребищенському та Крижопільському районах. 
– Певен, якщо медичний заклад, місцева влада, жителі населеного пункту зацікавлені обслуговуватись у хорошого фахівця, житлову проблему можна вирішити, – каже депутат. –  Наприклад, у Ямполі, Обласний фонд будує триповерховий 12-квартирний будинок у центрі міста. Районна влада, розуміючи необхідність підтримки медичних кадрів, виділила кошти на придбання чотирьох квартир для фахівців медичної галузі, які люди отримають безкоштовно.
Судинний хірург Ярослав Хребтій, який обіймає посаду заступника головного лікаря з організації хірургічної допомоги Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. І. Пирогова, окреслив три складові, щоб лікар погодився працювати у сільській місцевості – сучасне житло, достойна зарплата та постійний доступ до Інтернет-зв’язку. 
– Враховуючи, що процес децентралізації незворотній, місцева громада може придумати власні стимули, щоб втримати спеціаліста: закупити обладнання, додатково преміювати, сплачувати за оренду житла або навіть придбати житло для лікаря, – продовжує депутат. – За наявності хорошої інфраструктури, транспортного сполучення, інтернет-зв’язку, запровадження телемедицини, що дасть змогу проводити фахові консультації із колегами у режимі конференц-зв’язку, лікар може нормально працювати будь-де. Головний стимул – це зарплата,  а вона буде залежати від кількості пацієнтів, які обслуговуються. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-