У результаті спецоперації в Афганістані знищені заводи з виробництва героїну

У результаті спецоперації в Афганістані знищені заводи з виробництва героїну

Укрінформ
Командувач угрупуванням американських військ в Афганістані заявив у суботу, що у результаті операції, проведеної в провінції Гельменд, було знищено запаси наркотиків на суму 50 млн доларів.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Разом тільки за останні кілька тижнів ми знищили у Гельменді наркотики на суму в 50 мільйонів доларів. Це основне джерело фінансування «Талібану», і талібські наркокартелі тепер знають, що ми полюємо за ними", - заявив командувач об'єднаним Угрупуванням США і НАТО генерал Джон Ніколсон.

Як відзначається у повідомленні, операція, в ході якої було використано наземні рейди і авіанальоти, розпочалася 19 листопада. У результаті було знищено лабораторії і заводи з виробництва героїну. За словами генерала Ніколсона, повноваження, дані йому президентом Трампом у серпні цього року, дозволили ефективніше боротися з джерелами фінансування терористів.

Читайте також: Напад Талібану на коледж у Пакистані: кількість загиблих зросла до 12

Провінція Гельменд, розташована на кордоні з Пакистаном, вважається найбільшим районом виробництва опію. Велика частина цієї території, контролюється бойовиками руху «Талібан».

При цьому самі таліби заперечують свою причетність до виробництва наркотиків, посилаючись на те, що під час  правління «Талібану» виробництво героїну в країні помітно знизилося.

Афганістан виробляє до 85 відсотків світового ринку опіуму. Доходи від продажу наркотиків, за оцінкою американських військових, складають близько 60 відсотків фінансування угрупування «Талібан».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-