Зірвана операція: Ситник натякає, що через дії СБУ впустили

Зірвана операція: Ситник натякає, що через дії СБУ впустили "велику рибу"

Укрінформ
Перший заступник голови Державної міграційної служби Діна Пімахова не була тією особою, на затримання якої розраховували в НАБУ під час перевірки інформації щодо корупційних схем в ДМС.

Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Перший заступник голови ДМС не був тим  фігурантом, на затримання якого ми розраховували. Ми розраховували розкрити масштабну корупційну схему саме в Державній міграційній службі взагалі”, - сказав Ситник.

На його переконання, мета дій працівників Департаменту по боротьбі з корупцією Служби безпеки України є ні чим іншим, як зривом цієї спецоперації щодо виявлення корупційних схем в ДМС, яку проводило НАБУ ще з квітня цього року.

“І на жаль, ця мета працівників відділу по боротьбі з корупцією в СБУ була досягнута. Можливість довести операцію до кінця втрачена, і зараз нам залишається тільки оцінювати ті докази, які вже були зібрані на момент зриву цієї операції”, - додав Ситник.

Читайте також: ГПУ провела обшуки в "агента Катерини"

Як повідомлялося, 29 листопада у Державній міграційній службі заявили про затримання "агента" НАБУ під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій. Сама чиновниця ДМС заперечує вимагання хабара в агента НАБУ. 

Зі свого боку, в НАБУ 30 листопада заявили про зрив спецоперації через втручання СБУ та Генпрокуратури. У заяві вказується, що працівники СБУ незаконно затримали агента НАБУ, який документував один "з епізодів за участю першого заступника голови Державної міграційної служби України".

Водночас у Генпрокуратурі вважають неприпустимим те, що детективи сплановано провокували чиновницю ДМС на отримання хабара. Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Генпрокуратура прослуховувала агента НАБУ, який працював під прикриттям в рамках операції щодо Пімахової.

Директор НАБУ Артем Ситник після зустрічі з Луценком заявив, що нікого з НАБУ не затримають після операції у Міграційній службі.

Пізніше НАБУ опублікувало запис переговорів у справі про корупцію в Міграційній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-