Права журналістів в Україні у листопаді порушували 20 разів – ІМІ

Права журналістів в Україні у листопаді порушували 20 разів – ІМІ

Моніторинг
Укрінформ
У листопаді 2017 року медіа-експерти ІМІ зафіксували 20 порушень прав журналістів і свободи слова на неокупованій території Україні.

Такі дані подає щомісячний моніторинг Інституту масової інформації “Барометр свободи слова”. 

"Наймасовішою категорією, у якій зафіксовані порушення у листопаді, виявилися перешкоджання законній журналістській діяльності - 7 випадків. Незважаючи на те, що кількість перешкоджань журналістській діяльності у листопаді знизилася порівняно з попередніми місяцями, ця категорія залишається лідером серед типів порушень свободи слова в Україні з початку року", - йдеться у повідомленні.

Згідно з моніторингом, найбільше порушували право журналістів на професію у листопаді приватні особи – 13 випадків, правоохоронці та місцева влада – по 2 випадки відповідно.

Читайте також: Спілка журналістів передала ОБСЄ звіт про порушення прав журналістів окупантами

Окрім того, у листопаді сталося 3 побиття журналістів. Зокрема, знову постраждала знімальна група програми "Схеми" Радіо Свобода, яка знімала приліт Медведчука у ВІП-термінал аеропорту "Київ"; у Миколаєві місцеві мешканці, яким не сподобалося, що журналіст знімав на вулиці, вдарили його по голові і пограбували. І третій випадок побиття було зафіксовано у Стрию, де місцевий мешканець, якому не сподобалася стаття, прийшов у редакцію видання і розсік журналісту голову предметом, схожим на кастет.

Загалом у листопаді ІМІ зафіксував порушення свободи слова в 9 областях України. Регіоном-"антилідером" за кількістю порушень стали Київ та область, де понад третина всіх зафіксованих порушень – 8 випадків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-