Генпрокурор розповів про схему підробки закордонних паспортів

Генпрокурор розповів про схему підробки закордонних паспортів

Укрінформ
Найближчим часом окремим працівникам Державної міграційної служби буде пред'явлено підозри у корупції у сфері виготовлення паспортів.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Київська прокуратура разом з СБУ буквально за декілька днів до вчорашніх подій за точно такою самою підозрою - про корупцію у сфері виготовлення паспортів - затримали іноземців, які за гроші брали в інших іноземців документи і незаконно виготовляли їм паспорти. Робили це дуже просто: брали паспорти українські громадян з Криму, міняли фотографію і отримували закордонний паспорт. Все, звичайно, незаконно. На цей момент затримані організатори цієї схеми, зараз вивчається питання оцінки дій працівників міграційної служби... Тому ближчим часом, думаю, що підозри будуть пред'явлені і працівникам ДМС в цьому випадку", - сказав генпрокурор.

За його словами, йдеться про Київську область, "але і на території Києва деякі паспорти були виготовлені".

При цьому генпрокурор наголосив на законності дій правоохоронців. "Є заявник, живий, а не невідомий сирієць, іранець, в'єтнамець, якого взагалі, сном-духом не було в НАБУ. Є конкретне державне підприємство, яке виготовляє, а не знову підприємство Арабських Еміратів, яке було фіктивно створено для спілкування з першим заступником ДМС, є встановлений факт отримання коштів і на "гарячому" були затримані зловмисники. І сьогодні ця справа з юридичної точки зору не викликає питань, чи провокації, чи якоїсь недбалості", - підкреслив Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ затримали детектива НАБУ, якому інкримінують провокацію хабара першому заступнику голови Державної міграційної служби України Діні Пімаховій.

Читайте також: Затриманий агент НАБУ давав свідчення всю ніч, допит триває - Луценко

Затриманий агент НАБУ працював під прикриттям і начебто протягом декількох місяців неодноразово пропонував першому заступнику ДМСУ "великі суми хабарів" за позитивне вирішення питання про надання іноземцю громадянства України, а згодом - за надання посвідки на тимчасове проживання на території України.

У НАБУ стверджують, що ГПУ та СБУ незаконно втрутилися у спецоперацію Нацбюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-