"Міграційна чиновниця" розповіла, як не взяла хабар від детектива НАБУ

Укрінформ
Перший заступник голови Державної міграційної служби України Діна Пімахова стверджує, що сама заявила до СБУ стосовно пропонування їй хабара за сприяння у незаконній легалізації іноземців на території України.

Про це вона сказала на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли мені почали пропонувати вирішення питання у сприянні незаконної легалізації іноземних громадян на території України, я відмовила. На подальших зустрічах із цим чоловіком він продовжив це пропонування, але вже зазначив, що за це може бути певна грошова винагорода... Після цього я абсолютно самостійно, абсолютно ініціативно звернулася з відповідною заявою до СБУ, де зазначила, що мені як держслужбовцю запропоновано хабар... чоловіком, який має установчі дані Сергій Титенков, за незаконне сприяння у вирішенні незаконної легалізації іноземців на території України", - зазначила Пімахова.

Вона додала, що не знала, що ця людина є працівником НАБУ на ім'я Сергій Боярський на момент подання заяви, і дізналася про це лише вчора. "Я буду відповідати за свої слова, я подавала свою заяву як відповідальний громадянин", - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада оперативники СБУ під керівництвом прокурорів ГПУ  затримали детектива НАБУ, якому інкримінують провокацію хабара  першому заступнику голови Державної міграційної служби України Діні Пімаховій.

У НАБУ стверджують, що ГПУ та СБУ незаконно втрутилися у спецоперацію Національного бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі, використавши інформацію, яка стала їм відома в процесі здійснення прослуховування телефонних номерів в рамках розслідувань НАБУ, розкрили цю інформацію Пімаховій і завербували її для кримінального переслідування працівників Національного бюро.

За інформацією НАБУ, наразі плануються  затримання та арешти ще трьох детективів Бюро під прикриттям, керівника другого підрозділу детективів, а також керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте також: НАБУ заявляє про зрив спецоперації через втручання ГПУ та СБУ

Натомість у Державній міграційній службі стверджують, що затриманий "агент НАБУ" начебто протягом декількох місяців неодноразово пропонував першому заступнику ДМСУ "великі суми хабарів" за позитивне вирішення питання про надання іноземцю громадянства України, а згодом - за надання посвідки на тимчасове проживання на території України.

У НАБУ ж наголошують, що детективи Бюро ніколи не провокували жодного з посадовців ДМСУ до отримання хабара, враховуючи прокурорський нагляд особисто керівництвом САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-