Закордонні паспорти по 10 тисяч: у ДМС спіймали хабарника

Закордонні паспорти по 10 тисяч: у ДМС спіймали хабарника

Укрінформ
На Хмельниччині затримали працівника Державної міграційної служби України, який взяв 1,2 тис. доларів та 8 тис. грн за прискорену видачу біометричних закордонних паспортів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

"Правоохоронцями Хмельниччини викрито посадовця Управління Державної міграційної служби України в області, який вимагав та одержав 1,2 тис. доларів США та 8 тис. грн неправомірної вигоди за сприяння у прискореному оформленні та видачі закордонних біометричних паспортів", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що сьогодні, у вівторок, правоохоронці затримали підозрюваного під час одержання ним частини хабара у сумі 900 доларів США та 6 тис. грн. Ще 300 доларів США та 2 тис. грн посадовець отримав напередодні.

Читайте також: Більшість українців стоять за паспортами в “живих” чергах

Загалом за цю суму він пообіцяв сприяти оформленню документів для чотирьох громадян України, тобто один паспорт було оцінено приблизно в 10 тис. грн.

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-