Суд арештував двох військових, яких підозрюють у викраденні та катуванні

Суд арештував двох військових, яких підозрюють у викраденні та катуванні

Укрінформ
Жовтневий райсуд міста Маріуполя задовольнив клопотання слідчих прокуратури та арештував на 60 діб двох осіб, які підозрюються у викраденні та катуванні військовослужбовця свого батальйону.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області. 

"Суд, врахувавши надані прокуратурою докази, ухвалив обрати двом підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, проте для одного із затриманих визначив альтернативу у вигляді внесення застави у сумі 50 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що група військовослужбовців батальйону спеціального призначення Національної гвардії України у вересні 2014 року викрала та утримувала у полоні впродовж трьох місяців військовослужбовця свого батальйону, який займався кадровими питаннями. "З вересня по грудень 2014 року полоненого залякували щодо можливого позбавлення його життя, розправою над родичами і знайомими, обмежували у їжі та воді протягом місяця, що призвело до виснаження організму. Окрім того, його допитували, а вказані допити супроводжувалися нанесенням побоїв. У грудні полоненого військовослужбовця звільнено співробітниками правоохоронних органів”,  - йдеться в повідомленні.

Дії викрадачів кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України, а саме: ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Представники руху ОУН влаштували пікет під МВС

Раніше повідомлялося, що суд у Маріуполі заарештував затриманого в Києві колишнього бійця батальйону "Донбас", якого підозрюють у викраденні іншого добровольця.

Напередодні на сторінці руху "Визволення" в Facebook з'явилася інформація, що в Києві в районі Індустріального моста спецпризначенці викрали ветерана АТО Олександра Новикова з позивним "Хаммер". На цій сторінці наразі є підтвердження про його арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-