Відтепер перше посвідчення водія видаватимуть лише на два роки

Відтепер перше посвідчення водія видаватимуть лише на два роки

Укрінформ
Перше посвідчення водія видаватимуть на 2 роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років не було трьох і більше адмінправопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"Увага, офіційно. Перше посвідчення водія видаватимуть на 2 роки з правом обміну на постійне у разі, якщо протягом двох років не було трьох і більше адмінправопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Якщо таких порушень було не більше двох - громадянин обмінює на постійне посвідчення водія. У разі, якщо вони були - громадянин обмінює на постійне посвідчення водія лише після складання практичного й теоретичного іспитів у сервісному центрі (СЦ) Міністерства внутрішніх справ України", - йдеться у повідомленні.

Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше і були позбавлені права на керування транспортними засобами (ТЗ), не відбувається.

Читайте також: Постанову про обмеження швидкості до 50 км/год офіційно оприлюднили

Поновлення права керування ТЗ здійснюється після чергової підготовки у відповідному навчальному закладі та після складання теоретичного й практичного іспитів у СЦ МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

Обмеженим правом керування ТЗ для водіїв-початківців є заборона перевищувати швидкість 70 км/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-