Творці фільму

Творці фільму "Кіборги" і МІП запускають проект на підтримку сімей загиблих у боях за ДАП

Укрінформ
Команда фільму "Кіборги" разом з Мінінформом благодійним фондом "Повернись живим" запускають проект на підтримку родин військових і добровольців, що загинули під час оборони Донецького аеропорту.

Про це повідомила на прес-конференції в Укрінформі перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

"Ми запускаємо важливу соціальну ініціативу "Я не байдужий". І запрошуємо всіх громадян України долучитися до цієї кампанії і підтримати сім'ї "кіборгів", які загинули під час подій в Донецькому аеропорту", - сказала Джапарова.  

Вона зазначила, що МІП незабаром розпочне медіа-кампанію "Кіборги - герої, що не вмирають" і підтримає стрічку "Кіборги" бордовою кампанією по всій Україні. 

"Міністерство інформаційної політики є партнером цієї стрічки, продакшену, який працював над цим фільмом. Ми разом будемо проводити прем'єру. Для нас надзвичайно важлива підтримка цієї стрічки, тому що вона абсолютно збігається з тим, як ми бачимо події, пов'язані з окупацією, з війною, збігається зі стратегією реінтеграції Донбасу, яка була розроблена нашими експертами і яка сьогодні на погодженні всіх інших відомств. Всі меседжі, які важливі для суспільства, є в цій стрічці. Це художнє відображення нашої інформаційної політики. Хочеться вірити, що цей фільм буде підтриманий українським глядачем", - підкреслила посадовець.  

Джапарова поінформувала, що закрита прем'єра фільму відбудеться 6 грудня. 

"Ми запросили Президента України, Прем'єр-міністра, членів Кабінету міністрів і Верховної Ради, тобто тих, хто ухвалює рішення, в тому числі і щодо окупованих територій. У парламенті зареєстрований законопроект про окуповані території. Нам видається, що цей фільм має вплинути на рішення політиків і, умовно, "оживити" цю проблему", - зазначила вона. 

Читайте також: Cеїтаблаєв завершив зйомки "Кіборгів", незабаром - прем'єра

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". 

6 жовтня парламент проголосував за нього в першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди.

Відповідно до тексту законопроекту тимчасова окупація частини території України стала одним із наслідків збройної агресії Російської Федерації проти України. 

Проект закону передбачає, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України. Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав. 

До другого читання в законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту законопроекту додано положення з приводу окупації Криму. 

У текст законопроекту до другого читання включили також зобов'язання країни-окупанта повністю забезпечувати окуповані території та правку про верифікацію указом Президента факту звільнення українських територій від окупації.

Комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони погодив усі правки до законопроекту про реінтеграцію Донбасу і рекомендуватиме депутатам його ухвалити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-